EcoSpa

Българска професионална козметика

Активни съставки

Активни съставки в анти-целулитните продукти:

PHYTOSONIC™ - Заглажда целулита с ефекта на ултразвук. Сборът от три активни съставки с растителен произоход: екстракт от Glaucium flavum, екстракт от  Euglena gracilis и кофеин улеснява лекото и селективно премахване на адипоцитите.
Действа специално на хипертрофиралата мастна тъкан.
Отделя мастните клетки (адипоцити) от дермалния слой и способства за тяхното изхвърляне от организма
Приложен два пъти дневно, води до видимо намаляване на мастната тъкан и обиколката на бедрата и коленете  след 2 месеца приложение.

ADIPOLESS - Това е растителен екстракт с много високо качество и нова сила. Представлява екстракт от КИНОА от Канада – органична култура, отговаряща на международните стандарти => Без да са използвани хербициди, пестициди и торове. Чрез спиране активността на MMP9, ADIPOLESS ограничава процеса на адипогенеза (диференциация на адипоцити и нео-васкуларизация). По този начин се предотвратява формирането на нови мазнини.

ADIPOSLIM - Активна съставка за отслабване с лечебно действие: Освобождава целулита и смалява мастните клетки!  Двойно действие за адипоцити на “топ модел”:
1. Спиране натрупването на масти => поставя адипоцитите на диета, като спира притока на свободни мастни киселини
2. Премахване на мастните депа => мазнините се извличат от адипоцитите и се преобразуват в енегрия.

Активни съставки в серията „Българско Кисело Мляко“:

ACB Yogurt Dermal Respiratory Factor - има за цел да увеличи клетъчното дишане, клетъчния метаболизъм и производството на колаген. Този продукт е създаден от поразително Lactobacillus bulgaricus клетки с ултравиолетова светлина. Като самостоятелно защитен механизъм, тези клетки секретират възстановителните компоненти, наречени протеини на топлинния шок. Тези протеини са изолирани с помощта на поредица от техники за биоферментация и филтриране.

Пробиотици
Пробиотиците са живи микробиални хранителни добавки. Най-известни са млечно-киселите бактерии и бифидобактериите, които се използват при производството на кисело мляко и други млечни храни.Тези организми не са патогенни и не са токсични.
Tрите най-полезни и най-често използвани вида пробиотици са:
Lactobacillus acidophilus;
Bifidobacterium bifidum;
Lactobacillus bulgaricus

Млечна киселина -  широко използвана алфа-хидрокси киселина, получена от кисело мляко.   Алфа-хидрокси киселините (AHAs) са гликолова киселина, ябълчена киселина, винена киселина и лимонена киселина, естествено извлечени от натурални източници. Млечната киселина, ускорява процеса на излющване. С напредване на възрастта се намалява способността на кожата да отстранява роговите клетки, увеличава се необходимостта от специализирани ексфолиращи продукти. Тя работи добре срещу разнообразни проблеми - акне и бръчки, като с ексфолиращите си свойства премахва роговите клетки.  Млечната киселина  е полезна за лицето и тялото. Перфектен избор за редовна употреба дори за чувствителна кожа.

Масло от Ший – извлича се от ядките на плодовете на  "Дървото на живота", което расте само в саваната на Африка и дава плодове веднъж годишно. От ядката в центъра на плода се извлича маслото, известно в целия свят със своите успокояващи, хидратиращи и възстановяващи свойства. То е подобрява състоянието при:
- Суха, груба кожа
- Екзема, дерматит, обриви
- Стрии, белези, бръчки
- Кожни неравности, пъпки
- Леки изгаряния, слънчеви изгаряния, лющене на кожата
- Суха коса и скалп, изтощена и повредена на коса

Други активни съставки в продуктите:

Olive Oil - Зехтинът е смес от мононенаситени мастни киселини, съдържащи олеинова, линолова и алфа- линоленова мастни киселини.  Зехтинът също така съдържа флавоноиди, мощни антиоксидантни съединения, които спомагат в борбата с клетъчна дегенерация. Той предпазва протеините в кожата от повреждане.  Проучванията показват, че зехтинът, когато се прилага след излагане на слънце,  намалява вероятността от развитието на някои видове рак на кожата. Зехтинът също така има някои противовъзпалителни и анти микробни свойства поради наличието на hydroxytyrosols и може да бъде от полза за слънчево изгаряне или други леки изгаряния.

ALLANTOIN Също известен като витамин U, Алантоин е бил използван за лечение на суха и увредена кожа още в 16-ти век. Алантоинът е овлажнител и kerolytic - което означава, че омекотява кератин в кожата (основен структурен протеин в епидермиса), което позволява на кожата да заздравее по-бързо и да абсорбира влагата по-ефективно. Известен със своите противовъзпалителни ефекти, Алантоин често се използва, за да се стимулира регенерирането на здрави тъкани на клетките на кожата. В същото време, той действа като химически "debrider", което означава, че помага да се отлепят мъртвите и увредените кожни клетки и тъкани. Взети заедно, тези действия допринесе за ускоряване на заздравяване на кожата.

Sweet Almond Oil - Маслото от сладък бадем има много ползи. То съдържа витамин Е в изобилие. Известено е също като храната за нашата кожа. Витамин Е предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Той предпазва клетките от увреждане и се бори с някои кожни заболявания. Някои проучвания показват, че витамин Е е полезен за намаляване на стреса. Също така подхранващата му природа и чудесни успокояващи свойства го правят отличен избор за хора със суха кожа. Суха кожа може да се справи лесно, специално през зимата,  с масло от сладък бадем и не само за справяне с този проблем, но също така поддържа рH на кожата на нормално ниво. Поради превъзходните си текстура, не само лесно се абсорбира в кожата, но тя спомагат за поддържане на тонуса на кожата.

Билки:

Българска Роза - Богата на етерични масла с установена висока биологична активност и сложен състав, танини, восък и захари. Оставя траен и нежен мирис на роза върху кожата.
Действие.
•           Омекотява, освежава  и подхранва кожата
•           Действа противовъзпалително, почистващо и ароматизиращо
•           Активира регенерацията и обновяването на кожата.

Лайка - има противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, спазмолитично, ранозаздравяващо, успокояващо, патогенно и други действия.
Отдавна използвана в народната медицина, тя вече е навлязла широко и в научната. Най-важната действаща съставка на етеричното масло е азуленът. Доказано е неговото противовъзпалително, както и стимулиращото действие. Установено е също благотворното  действие на гликозидите, както и на флавоновите и кумариновите производни.

Липа - Силно хидратиращ и подхранващ ефект благодарение на слузните вещества в билката. Подходяща за всички типове кожи, особено за дехидратирани, сухи и чувствителни. Усилва кръвообръщението и потната секреция, затова има чудесен пречистващ ефект върху кожата, особено в комбинация с мед, лайка и липа.

Невен - Успокояващ и хидратиращ ефект, подпомага пречистването на кожата и минимизира порите, лек ексфолиращ ефект, противобръчки, противовъзпалителен и антисептичен ефект. Съдържа високо количество каротен, който е със стимулиращ обновяването на клетките ефект.
Подпомага заздравяването на рани и оздраваителните процеси на кожата особено като маслен разтвор.

Лавандула – Билка, богата на етерични масла със релаксиращ и успокояващ ефект. Лавандулата проявява седативно, спазмолитично, диуретично и противомикробно действие, ефективна е при хипертонична болест, нарушения на сърдечния ритъм, неврози, мигрени. Прилага се за снемане на нервно напрежение и безпокойство, помага за общо отпускане на организма, нормализира процесите на храносмилане.